gefractioneerde kokosnoot olie (dōTERRA Fractionated Coconut Oil 115ml)

22,67  incl. BTW

Artikelnummer: 60204881 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

 

  • Voelt licht op de huid en laat het zijdezacht achter
  • Werkt fantastisch als haarserum
  • Is geurloos en heeft dus geen sterke kokosgeur
  • Vloeibaar: niet nodig om te verhitten en altijd klaar voor gebruik

Waarom is gefractioneerde kokosolie zo goed?

Gefractioneerde Kokosolie is bijna identiek aan Kokosolie en hebben dus veel vergelijkbare eigenschappen.
De kokosnoot, waar de kokosolie uit wordt gehaald, zit boordevol vitaminen en deze komen voor een groot deel in de kokosolie terecht bij de persing.
De unieke samenstelling van kokosolie, die als enige notenolie uit verzadigde vetten bestaat, zorgt ervoor dat je huid de olie goed opneemt en vocht vasthoudt. >
Een andere bijzondere eigenschap van kokosolie is de aanwezigheid van caprylzuur, een stof die zuiverende eigenschappen heeft en de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ideaal bij puistjes en onzuiverheden.
Verder bevat kokosolie vitamine E, de anti-huidverouderingsvitamine bij uitstek die huidschade herstelt en vroegtijdige vorming van rimpeltjes en pigmentvlekken tegengaat.

Hoe is het gemaakt?

Gefractioneerde Kokosolie wordt gewonnen door destillatie.
De Kokosolie wordt gesmolten en daarna rustig aan afgekoeld, dit proces kan zo een paar uur in beslag nemen.
De olie wordt met opzet langzaam gekoeld omdat de verschillende soorten vetzuren in de olie stollen bij een andere temperaturen.
Zo kan de laurinezuur zo goed als verwijderd worden uit de Kokosolie waardoor het Gefractioneerde Kokosolie wordt.

Gefractioneerde Kokosolie vs Kokosolie Ook al heeft Gefractioneerde kokosolie één ingrediënt minder dan Kokosolie zijn er toch een paar verschillen tussen de twee.

Mensen die niet van de sterke kokosgeur houden zullen dolblij zijn: Gefractioneerde Kokosolie is in tegenstelling tot Kokosolie geurloos. Dit maakt het gelijk ook goed bruikbaar als draagolie. De geur van normale Kokosolie zou namelijk de geur van essentiële oliën overheersen.

Normale Kokosolie kan soms best hard zijn, waardoor het moeilijk in gebruik is. Gefractioneerde Kokosolie is vloeibaar waardoor je het nooit hoeft te verhitten voordat je hem gaat aanbrengen. Lekker makkelijk dus!

Hoe gebruik je het?

Deze olie is ideaal om te gebruiken in verschillende DIY’s omdat het vloeibaar en geurloos is.
Denk hierbij aan zelfgemaakte zalfjes, haarmaskers en crèmes. Deze doorzichtige olie kun je ook direct aanbrengen op een gereinigde huid.

 

 

Extra informatie

Gewicht0,12 kg