Aanbieding!

Copaiba “Copaifera”

27,50  incl. BTW

Uitverkocht

Artikelnummer: 5686 Categorie:

Beschrijving

Copaiba etherische olie, vergelijkbaar met zwarte peper, heeft een kalmerend aroma en ondersteunt bij inwendig gebruik een gezond cardiovasculair, immuun-, spijsverterings- en zenuwstelsel.

Copaiba etherische olie wordt gewonnen uit de hars van de copaibaboom, die meer dan 30 meter hoog kan worden en voorkomt in tropisch Zuid-Amerika. 

Copaiba olie wordt veel gebruikt in cosmetische producten zoals zeep, crèmes, lotions en parfums. Sinds de 16e eeuw wordt Copaiba etherische olie gebruikt in traditionele gezondheidspraktijken door de inboorlingen van het noorden en noordoosten van Brazilië. 

Net als zwarte peper etherische olie, kan Copaiba helpen angstige gevoelens te kalmeren en kan het worden toegepast op de huid om een heldere, gladde teint te bevorderen. Bij inwendig gebruik ondersteunt Copaiba etherische olie de gezondheid van het hart- en vaatstelsel, het immuunsysteem, de spijsvertering en het zenuwstelsel. 

Hoewel Copaiba geen psychoactieve cannabinoïden bevat, kan het hoofdbestanddeel, β-caryophyllene, neuroprotectief zijn en cardiovasculaire en immuun voordelen hebben bij consumptie. Het is ook een krachtige antioxidant die de gezondheid van het immuunsysteem bevordert.

Copaiba bevat het hoogste gehalte aan β-caryofylleen (BCP) van alle momenteel bekende etherische oliën. BCP, een onregelmatige cannabinoïde en sesquiterpeen, is een krachtig bestanddeel van de etherische olie van Copaiba. BCP bindt selectief aan CB2 receptoren in het endocannabinoïde systeem (ECS) – een signaal- en regelsysteem dat bestaat uit enzymen, receptorplaatsen in het hele lichaam en door het lichaam geproduceerde endocannabinoïden. Met cannabinoïde receptoren die overal in het lichaam en in alle belangrijke organen te vinden zijn, fungeert het ECS als een belangrijke regulator van de menselijke gezondheid. De CB2-receptoren in dit systeem zijn van bijzonder belang omdat ze vooral voorkomen in het immuunsysteem. Wanneer Copaiba wordt geconsumeerd, bindt de BCP zich aan deze receptoren om gezonde immuun- en ontstekingsreacties te ondersteunen.† Het beïnvloedt ook meerdere signaalwegen om een gezonde lever-, spijsverterings-, nier-, hart- en hersenfunctie te bevorderen.† Met zijn brede invloed op belangrijke organen ondersteunt BCP het algemene welzijn.

Gebruik

  • Voeg een tot twee druppels toe aan water, sap of thee om de gezondheid van hart en bloedvaten, immuunsysteem, spijsvertering, zenuwstelsel en luchtwegen te ondersteunen.
  • Plaatselijk aanbrengen in combinatie met een draagolie of een vochtinbrengende gezichtsverzorging om de huid schoon en helder te houden en het verschijnen van puistjes te helpen verminderen.
  • Combineer één tot twee druppels met een kleine hoeveelheid water en spoel om de adem te verfrissen en de mond te reinigen.
  • Masseer twee tot drie druppels op de gewenste plaatsen om pijnlijke, vermoeide spieren te kalmeren na een zware inspanning.
  • Meng met draagolie en wrijf op de gestreste huid voor een herstellende werking.
  • Plaats één tot twee druppels Copaiba onder de tong om een algemeen gevoel van welzijn te bevorderen tijdens periodes van stress of nervositeit.
  • Verstuiven ter ondersteuning van een gezonde ademhaling.
  • Verstuiven om de nachtrust te bevorderen.

CBD Oil vs Copaiba etherische olie

Veilig gebruik

Verstuiving: Gebruik drie tot vier druppels in een verstuiver naar keuze.
Inwendig gebruik: Verdun een druppel in 125ml vloeistof.
Topisch gebruik: Verdun één tot twee druppels met een draagolie en breng het aan op het gewenste gebied. Zie extra voorzorgsmaatregelen hieronder.
Voorzorgsmaatregelen

Mogelijke huidgevoeligheid. Buiten bereik van kinderen houden. Raadpleeg uw arts als u zwanger bent, borstvoeding geeft of onder doktersbehandeling staat. Vermijd contact met ogen, oren en gevoelige zones.

 

Voorzichtig

Kan een reactie van de gevoelige huid veroorzaken. Buiten bereik van kinderen bewaren. Ben je zwanger of onder behandeling van een arts, raadpleeg dan eerst je arts. Vermijd contact met de ogen, gehoorgang en gevoelige plekken.

Voor aankopen van rond de 100 euro of meer of regelmatige aankopen van doTERRA producten, is er een meer economische manier te bestellen. Mail ons welke bestelling je wilt plaatsen om te weten op welke korting je recht hebt. 

 
 
 
 
 

Extra informatie

Gewicht 0,1 kg