Essential Oil Burner Not Done

Etherische olie veilig verdampen en gebruiken in de sauna

Etherische olie verliest zijn goede werking als je ze verbrand!

Bij bvb citrus oliën ligt deze temperatuur al rond da 75°c

Zo een verdamper met een kaarsje onder gebruiken we dus niet met therapeutische kwaliteit van etherische olie!

olie die niet zuiver/synthetisch is raden we aan om die enkel buiten te gebruiken, nooit op de huid aan te brengen ook niet verdund.

Hoe verstuiven in huis?

In huis is de ultrasone diffuser de best aangeraden methode. Deze verwarmt het water niet maar klopt als het ware het water uit elkaar dmv een ultrasoon geluid. daarna word de erg fijne nevel door een ventilator de kamer ingeblazen.

Nadeel hiervan is dat je dus stroom nodig hebt.

Wil je de etherische olie aromatisch gaan gebruiken zonder stroom of geluid? gebruik dan een poreuze steen zoals lava of een katoenen zakdoek. Vermijd elk contact met synthetische stoffen. etherische olie ontbind synthetische stoffen en die willen we tenslotte niet inademen toch ?

MAAR jullie diffusers zijn toch van plastiek/synthetisch ?

Ja zolang je de etherische olie voldoende verdund met water en gebruikt in een diffuser van PP materiaal is er niets aan de hand.
We horen echter regelmatig klachten van mensen die naar dōTERRA overschakelen die al een diffuser hebben waarbij het kuipje van de verstuiver blazen begint te trekken of begint te verkleuren bij het gebruik van citrus oliën.
Test je diffuser dus altijd enkele uren / dagen met de dōTERRA lemon etherische olie (liefst in een ruimte waar je niet de hele tijd de mogelijke dampen inademt)

Hoe etherische olie veilig gebruiken in de sauna?

De beste manier is om je olie te druppelen op een bol/ hoopje crushed ijs en dit op de sauna kachel gooien ipv water. Het ijs gaat trager opwarmen daardoor krijgt de etherische olie meer tijd en verdampt tegen een lagere temperatuur. Hierdoor houd je de goede therapeutische werking van de etherische olie.

Zelf hebben we al ondervonden dat ze bij zenparels privé sauna & wellness jou verwennen met de dōTERRA etherische oliën (zowel in het wellness gedeelte als bij de massages).
In Elaisa Energetic Wellness zijn ze al goed op weg om etherische olie op de goede manier te gebruiken (al hebben we geen idee welk merk ze juist gebruiken)

Weet jij nog een plaats waar je goed omgaan met de etherische olie in de sauna/wellness ? laat het ons zeker horen 🙂 of heb je een sauna en wil je meer kunnen bieden aan jou klanten ? spreek ons dan zeker even aan:-)