Geplaatst op

Etherische olie van de dag: Lavendel

Lavendel goede nachtrust, huidherstellend ,werkt jeukstillend en anti allergisch

De komende 10 dagen willen wij jullie graag meenemen in ons verhaal over de 10 beste etherische oliën die wij nu thuis actief inzetten voor ons immuunsysteem te boosten.
Vandaag: etherische olie van lavendel voor zijn rustgevende, jeukstillende, antidepressiva en insectenwerende werking
Wil je graag meer weten over deze oliën, volg dan onze GRATIS live zoom calls op verschillende datums, meld je aan via deze link:  https://snuisterjegezond.be/boost-je-immuunsysteem/

Dag 7: Lavendel

Lavendelolie wordt al eeuwenlang gebruikt en gekoesterd vanwege het onmiskenbare aroma en de talloze voordelen. In de oudheid gebruikten de Egyptenaren en Romeinen etherische olie van lavendel om in te baden, te ontspannen, te koken en als parfum.
De kalmerende en ontspannende eigenschappen tegen stress, wanneer intern ingenomen, blijven de meest opvallende kenmerken van lavendel. Topisch toegepast, wordt etherische lavendelolie vaak gebruikt om huidverschijnselen te verminderen. Voeg toe aan een rustgevend bad om stress weg te nemen of breng het aan op de slapen en de achterkant van de nek.
Voeg een paar druppels lavendelolie toe aan kussens, beddengoed of voetzolen om te ontspannen en je voor te bereiden op een goede nachtrust. Vanwege de veelzijdige eigenschappen van lavendel wordt deze beschouwd als de etherische olie die je altijd bij de hand moet hebben.

Toepassingen:
  • Druppel op je bedlinnen voor het slapen gaan
  • Gebruik een extra druppel in je dag / nacht crème voor een zachte huid
  • Breng aan op zuivere wondjes (ook brandwonden) voor een snelle heling van de huid
  • Neem intern dagelijks 3 druppels etherische olie van lavendel tegen stress en spanningen
  • Ondersteund bij verschillende allergische reacties
  • Vermindert jeuk bij insectenbeten
  • Voeg een druppel etherische olie toe aan je haarproducten tegen broos en beschadigd haar
Emotionele werking:

Verwerking van misbruik, kalmeert opwinding, stress en angst. Helpt bij postnatale depressie, stemmingswisselingen, menopauze, mentale stress. Stimuleert het parasympathisch zenuwstelsel, ondersteunt in de post-partumperiode, werkt rustgevend en kalmerend. Bij spanning en teruggetrokkenheid.
Beschermt tegen negativiteit, stress, prikkelbaarheid, extreme stemmingen, melancholie, depressie. Lavendel brengt evenwicht en ontspanning. Schenkt liefde en tederheid.

23,50 kortingsaccount
31€ zonder kortingsaccount

Bestellen via: www.mydoterra.com/snuisterjegezond/
Of stuur ons een pb